SPservice cascaded dropdown display bug

rss

Posted by ninkasi - Jul 4 ’13 at 11:41

Hello,

 

I succesfully add cascaded dropdown with spservices on a list, but as soon as I design my form in SPForms, the child dropdown is pushed out the tabs where it's placed and a padding is applying.

Do you have any ideas on why ?

I'm guessing the padding is somehow a css class in the css I've generated on jsframework, but I've no clue on what can cause the "pushed out".

  • Dmitry
    Dmitry
    Admin
    Member for: 8 years 3 months 20 days
    #1 by Dmitry Jul 4 ’13 at 02:00

    I have added lookup column with more than 20 related items into the separate tab but the issue is not reproduced. So, I think the problem is in your custom CSS-styles. If you do not wish to find the style that causes the problem, I can recommend to use SPCascadeDropdowns with options simpleChild set on 'true'. This parameter converts lookup drop-down into simple select box.

    http://spservices.codeplex.com/wikipage?title=$().SPServices.SPCascadeDropdowns

  • ninkasi
    Member
    Member for: 7 years 4 months 10 days
    #2 by ninkasi Jul 5 ’13 at 03:41

    Thanks for your answer.

     

    Actually I've done some digging, and it appears that it's an Internet Explorer Issue.

    I've deleted the CSS and the issue was still present, furthermore, on Chrome or Firefox no problem at all.

    I've tried on both IE8 and IE10 with the same results.

     

    The simpleChild method work though.

     

     

     

  • Dmitry
    Dmitry
    Admin
    Member for: 8 years 3 months 20 days
    #3 by Dmitry Jul 5 ’13 at 04:32

    [#2]: Could you export your form with Forms Designer, save you list as template in the list settings and send both files to [email protected]? I tested in all versions of IE but couldn't reproduce the issue.

    Thank you.

  • ninkasi
    Member
    Member for: 7 years 4 months 10 days
    #4 by ninkasi Jul 8 ’13 at 06:50

    I just email you the files.

     

    Thank you

  • Dmitry
    Dmitry
    Admin
    Member for: 8 years 3 months 20 days
    #5 by Dmitry Jul 8 ’13 at 12:50

    [#4]: Thank you very much.

    I used your form and styles but couldn't reproduce the issue. So, I suppose the problem is in your master-styles: css-styles defined in master-page.

Displaying 1 to 5 of 5 messages