Cross Site Lookup - Filter null values error

rss

Posted by Jaydius - Apr 13 ’16 at 10:05

Im trying to filter a field (WOID), but im running in to a 'Loading Failed' error whenever I enter a value to search for.  The field does have some blank/null values in the database.  Im wondering if that could be the cause?  If so, is there a way to stop the filter query from producing the error?

Im using the following filter code:

filter=substringof('" + encodeURIComponent(term) + "', {LookupField})

  • rostislav
    rostislav
    Moderator
    Member for: 4 years 7 months 3 days
    #1 by rostislav Apr 14 ’16 at 06:40

    What is the exact error the REST API gives? When filtering open up the console (F12) and check the error message you get in it. It will be an error code with a link, follow the link in your browser. We'll need to see the full link as it appears in the address bar and the actual message that you get at that address.

    Also, what is WOID's field type exactly?

  • Jaydius
    Member
    Member for: 4 years 26 days
    #2 by Jaydius Apr 19 ’16 at 03:46

    [#1]: <m:error xmlns:m="http://schemas.microsoft.com/ado/2007/08/dataservices/metadata">

    <m:code>-2146232060, Microsoft.SharePoint.SPException</m:code> <m:message xml:lang="en-US">Exception from HRESULT: 0x80131904</m:message> </m:error> The WOID field is a number field.  Wanting to be able to use the real time search filtering on the cross site lookup field, e.g. type 2 and see all numbers starting with 2...
  • rostislav
    rostislav
    Moderator
    Member for: 4 years 7 months 3 days
    #3 by rostislav Apr 20 ’16 at 04:17

    [#2]:

    You should use the startswith operator:

    ...filter=startswith(number, '" + encodeURIComponent(term) + "')...

    where number is the internal name of the number column

Displaying 1 to 3 of 3 messages